Skip to content

Acne Rosacea. Zo herken je het.

Kamp je met rode vlekken en bultjes die je gezicht ontsieren? BABOR Doetinchem kan ervoor zorgen dat je er minder last van hebt. Laat je adviseren en behandelen door Christel Schutte, de vakspecialiste.

Wat is rosacea?

Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Het is een veel voorkomende, chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallend is de felrode kleur van de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes.

Rosacea komt echter pas op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig.

Acne Rosacea is een hardnekkige en lastig te behandelen aandoening.  De afwijkingen hebben de neiging steeds weer de kop op te steken. Gelukkig heeft Babor met de Doctor Babor Pro lijn, producten en behandelingen ontwikkeld die verbluffende resultaten laten zien. Laat je daarom persoonlijk en op maat adviseren door Christel Schutte, de huidspecialist van BABOR Doetinchem.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl