Skip to content

Grove poriën. Zo zorgen we ervoor dat ze minder zichtbaar zijn.

Heb jij grove poriën? Laat Christel Schutte van BABOR Doetinchem  je helpen om ze wat aan het zicht te onttrekken.

Wat zijn grove poriën?

Grove poriën zijn een verstopping van de poriën. Dit ontstaat door een opstapeling van dode huidcellen en/of door hormoonschommelingen. Poriën worden daardoor meer zichtbaar. Bij een vette huid heb je meer kans op grove poriën omdat deze meer talg produceert. Hierdoor ontstaan verstopte poriën.

Bij langdurig verstopte poriën rekt de poriewand uit en worden de poriën meer zichtbaar (grove poriën). Het gebruik van teveel cosmetica, vette crèmes of het onvoldoende reinigen van de huid, talg en make-up voor het slapen gaan, zorgen ervoor dat poriën verstopt blijven en steeds grover worden. Als je eenmaal grove poriën hebt, is het vrijwel onmogelijk om dit helemaal terug te draaien.

Hoe behandelen we grove poriën?

Door middel van peelings maken we grove poriën minder zichtbaar.
Wanneer poriën echt verstopt zijn, kun je het aanzien verbeteren. Dat doen we door gebruik te maken van een dieptereiniging (salicylzuur/glycolzuur) of vitamine A zuur. Salicylzuur kan in het huidvet doordringen en werkt ook in de porie. Door het verwijderen van de dode huidcellen en de ophoping van talg, vallen grote poriën minder op.

Ook bestaan er methoden om die poriën minder zichtbaar kunnen maken. Zoals microdermabrasie en bindweefsel massage.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl