Skip to content

Eczeem. Zo pakken we dat op natuurlijke wijze aan.

Heb jij last van eczeem?  Laat Christel Schutte, de huidspecialist van BABOR Doetinchem, jou helpen om dit op natuurlijke wijze te lijf te gaan. Daar heb je beslist geen hormonen voor nodig.

Wat is eczeem?

Eczeem is een chronische huidaandoening, waardoor de huid een ontstekingsreactie vertoont. Deze ontstekingsreactie zorgt voor symptomen van jeuk, rode plekken, droge huid en schilfers. Jeuk en rode plekken komen veel voor. De jeuk is hinderlijk: je wilt gaan krabben. Hierdoor kunnen weer nieuwe irritaties ontstaan en kom je in een vicieuze cirkel.

Zichtbare rode plekken op de huid of schilfers op de kleding zijn vervelend. Eczeem is niet leeftijdsgebonden. Iedereen kan er last van krijgen.

Eczeem ontstaat vaak door een overmatige reactie van overprikkeling van je immuunsysteem. Deze prikkel kan bijvoorbeeld een stof zijn waarmee je huid in aanraking komt. Denk aan parfum, cosmetica, lijm, nikkel of zeep. Verder kan je huid overgevoelig reageren op omgevingsfactoren zoals zon, (koude) wind, warmte en (warm) water.

Laat je persoonlijk en op maat adviseren door Christel Schutte, de huidspecialist van BABOR Doetinchem.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl