Skip to content

Cellulite. Zo gaan we dat te lijf.

Wat is cellulite?

Cellulite wordt in de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd, overigens niet te verwarren met cellulitis. Cellulite dus, kan voorkomen op billen en benen. Ook op buik, dijen en armen kan een sinaasappelhuid in de vorm van kuiltjes en bobbeltjes in de huid ontstaan.

Cellulite is onschuldig. De oorzaak is een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. De stafylokokkenbacterie is een vaak voorkomende veroorzaker.

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulite is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel.

Cellulite hangt niet samen met overgewicht. Het komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het onderhuids vet is bij vrouwen opgebouwd uit steunpilaren waarop de huidlaag rust. Cellulite verandert de structuur van vet, waardoor dit niet meer in balans is. Hierdoor wordt de huidlaag ruw en stug.

Er bestaat een vermoeden dat er een verband is met vrouwelijke hormonen, zoals oestrogeen. Mogelijke oorzaken zijn een verminderde bloedcirculatie. Ook stoffen als alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne kunnen een rol spelen. Hiernaast kan onvoldoende lichaamsbeweging ook bijdragen aan het ontstaan. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulite.

Hoe behandelen we cellulite?

Vuur-cuppen, bindweefselmassage, lipomassage, acupunctuur en speciaal ontwikkelde verzorgingsproducten uit de Dr. Babor lijn zijn de behandelopties.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl