Skip to content

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een niet-operatieve manier om de symptomen van veroudering tegen te gaan.

De behandelingen staan in het teken om de doorbloeding te verbeteren, de huid te vitaliseren en de rimpels en andere tekenen van het ouder worden tegen te gaan. Geheel volgens de principes van de Chinese Geneeskunde. Dat wil zeggen  dat het hele lichaam erbij betrokken is. De organen, meridianen en substanties zoals vocht en bloed hebben met dit proces te maken.

“De wet van Yin en Yang is de natuurlijke volgorde van het universum, het fundament van alles, de moeder van alle veranderingen en de wortel van leven en dood.”

Yin en Yang zijn de twee tegenovergestelden partijen in elk object, persoon of natuurlijk verschijnsel. Yin en Yang zijn continu in een staat van dynamische balans, door exces of leegt van 1 van beide zal er een onbalans zijn.

In de Chinese geneeskunde is een onbalans van Yin en Yang de veroorzaker van ziekte. Het ouder worden is geen pathologie maar een cyclische verandering. Acne bijvoorbeeld komt veel bij jongeren voor omdat Yang dan de bovenliggende partij is en dit te zien is op de huid. Bij een Yin leegte zal je een droge huid aan treffen.

Een aantal eigenschappen van Yin zijn koude, passief, vocht en damp, vast ,samentrekken, voeden en substantie. De tegenovergestelde aantal eigenschappen Yang zijn hitte, actief, droogte, leeg, dalen, verspreiden, beschermen en functie.

Een disbalans in Yin en Yang zal dus problemen veroorzaken in gehele systeem van het menselijke lichaam. Dit komt tot uiting in de huid, daar de huid de spiegel van het innerlijke is.

De behandelingen worden uitgevoerd door Richard Velthorst, gediplomeerd acupuncturist en aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl