Skip to content

Littekens. Zo zorgen we dat ze minder opvallen.

Wat zijn littekens?

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, des te groter de kans op een litteken. Krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.

Onze huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Een litteken kan lichter zijn dan de omliggende huid of juist donkerder. Ze kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze pijn- en jeukklachten geven.

Onze behandeling

De behandeling bij BABOR Doetinchem is erop gericht om het litteken te verzachten, platter te maken of het juist op te vullen. Een littekenbehandeling kan zorgen voor het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en kan het litteken soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen we vaak effectief behandelen.

Welke soorten littekens zijn er?

  • Striae littekens
  • Operatieve littekens
  • Littekens van brandwonden
  • Acne littekens.

Hoe gaan we littekens behandelen?

Dat kan met behulp van microdermabrasie.

Bij deze behandeling wordt heel gecontroleerd de dode huidlaag afgeslepen. Het is een dieptepeeling. Deze behandeling heeft weinig risico’s en geeft snel effect.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl