Skip to content

Acne. Zo pakken we dat aan.

Acne vulgaris  is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een huidaandoening, waarbij er kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan.

Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit met acne te maken, maar de ernst kan verschillen. Matige tot ernstige acne komt bij 15 tot 20% van de pubers voor.

Kenmerkend voor acne zijn mee-eters, rode bulten en puistjes. Deze komen voor in het gezicht, in de nek, op de schouders, op de borst en/of rug. Acne kan littekens achterlaten als het verdwijnt. Het is niet besmettelijk. Mannen hebben vaak meer last van acne dan vrouwen.

Acne. Hoe pakken wij dit aan?

Belangrijk bij acné is het reinigen van de huid, zowel in de salon als thuis. Daaropvolgend zijn diverse behandelingen mogelijk zoals een kuur met fruitzuur, microdermabrasie of ultrasoon. Hoe wij jouw acnéprobleem aanpakken hangt af van het type acné. Een goede verzorging tussen en na de behandelingen is essentieel.

Een ongezonde leefstijl doet ook veel met acné. Slechte leefgewoontes, veel suikers, vet voedsel, weinig rust en stress zijn een paar triggers om acné te doen verergeren.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl