Skip to content

BABOR

Bij Huidinstituut Doetinchem werken we met de producten van Babor Cosmetics. Zij zijn onze beautypartner. We bieden jou hiermee het beste voor je huid.

Babor is vanaf het begin (1957) al een pionier van professionele huidverzorging. Ook biedt Babor, natuurlijke werkstoffen in luxueuze, actieve en voor de huid verdraagzame verzorgingsproducten. Dit resulteert sinds het bestaan, nu bijna 65 jaar geleden, in: Individuele precisie-cosmetica ‘Made in Germany’. In 2019 heeft Babor exclusief voor de schoonheidssalons de Doctor Babor Pro lijn ontwikkeld. Doctor Babor Pro is alleen bij Babor gecertificeerde salons te verkrijgen en alleen daar worden deze producten in de behandeling gebruikt. Doctor Babor Pro is speciaal ontwikkeld om diverse huidproblemen het hoofd te bieden. Huidverzorging in z´n puurste vorm.

BABOR

Christel Schutte

Huidinstituut Doetinchem is een 5-sterren Excellence Instituut. Dit staat voor doorlopende scholing, kwaliteit, hygiëne en klantvriendelijkheid.

Babor  staat voor:BABOR
-Hoogwaardige cosmetica.
-Innovatief.
-Wetenschappelijke inzichten.
-Effectieve werkwijze.
-Hoogste niveau.
-Unieke weldaden.
-Kostbare Bestanddelen.
-Natuurlijke oorsprong.
-Hoogste verdraagzaamheid.
-Over duurzaamheid & verantwoordelijkheid.

Wie schoonheid wil behouden, moet respectvol en behoedzaam met haar omgaan. We behandelen ons milieu met het grootste respect. Tenslotte schenkt de natuur ons vele kostbare grondstoffen, waaruit wij onze hoogwaardige producten vervaardigen.

BABOR

Op de juiste weg

Dat het milieu ons na aan het hart ligt, leggen we zelfs schriftelijk vast. Sinds begin 2010 worden reclamemiddelen van Babor uitsluitend op FSC-gecertificeerd papier gedrukt. De FSC (Forest Stewardship Council) zet zich als sociale en onafhankelijke organisatie in ter bevordering van zeer verantwoordelijke bosbouw voor gecontroleerde ontbossing en voor het ontzien van het milieu. De verpakkingen van BABOR moeten 100 % recyclebaar zijn en het verbruik van plastic wordt met 30 % gereduceerd.

Al vandaag gebruikt BABOR in zijn pakketten geen vulstoffen van plastic en past FSC gecertificeerd papier toe, wanneer papier wordt gebruikt. Momenteel ontwerpen verpakkingsontwikkelaars de eerste verpakkingen van recyclebaar materiaal, zien waar mogelijk af van het omwikkelen van de producten met cellofaan en denken na over de verzenddozen.

Een hart voor dieren

Bij het respect voor de natuur behoort natuurlijk het respect voor haar schepselen. Bij de controle van de effectiviteit van nieuwe werkstofcomplexen waren proeven op dieren voor ons daarom absoluut taboe, nu én in de toekomst.

Christel-Schutte-BABOR-Doetinchem

Christel Schutte

Richard-Velthorst-BABOR-Doetinchem

Richard Velthorst