Skip to content

Couperose. Zo kom je van die ontsierende vaatjes af.

Heb je last van roodheid en gesprongen adertjes in je gezicht? BABOR Doetinchem heeft de kennis en behandelmogelijkheden in huis om dit te verhelpen.

Wat is couperose?

Couperose is een vervelende huidaandoening. Het is gelukkig ongevaarlijk. Het ziet eruit of je bloost doordat je wangen altijd rood verkleurd zijn. Vaak is ook je neus rood en soms zit couperose op je voorhoofd en een gedeelte van je kin.

De opperhuid van het gezicht bevat heel veel kleine bloedvaatjes. Onder normale omstandigheden zijn deze gesloten. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat.

Soms wordt de couperose uitgelokt door bijvoorbeeld alcohol, bepaalde kruiden, warme dranken en bepaalde voedingsmiddelen. Doordat de haarvaatjes daardoor continu overbelast raken, zal de hoeveelheid toenemen. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Het is dus een toename van het aantal kleine bloedvaatjes.

Het is niet helemaal bekend hoe deze toename van bloedvaatjes ontstaat. Erfelijkheid zou daar een rol in kunnen spelen. De couperose kan een gevolg zijn van acne rosacea. Dit zijn veelvoorkomende ontstekingsreacties van de huid. In de meeste gevallen treedt dit spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.

Hoe behandelen we couperose?

Dat doen we door middel van het coaguleren met een dun naaldje.

Couperose en andere storende verwijde bloedvaatjes hebben geen functie meer. Ze zijn kapot. Daarom prikken  wij met een fijn naaldje het bloedvaatje aan. Door deze naald geeft het coaguleer apparaat een stroompje af waardoor de naald warm wordt. Zo schroeit deze het bloedvaatje dicht. De behandeling is relatief snel en er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Maar ook bij het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, afgestemd op het huidbeeld, neemt de heftigheid van couperose af. Geregeld onderhouden is hierbij aan te raden om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen garanderen. Laat je daarom persoonlijk en op maat adviseren door Christel Schutte, de huidspecialist van BABOR Doetinchem.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl