Skip to content

Fibromen. Zo helpen we je van deze steelwratjes af.

Heb jij fibromen oftewel vervelende steelwratjes? BABOR Doetinchem verlost je ervan.

Wat zijn fibromen?

Fibromen oftewel steelwratjes,  goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft ze wel. Mensen met diabetes of met overgewicht hebben meer kans op het ontwikkelen van fibromen.

Fibromen doen zich in de huid voor als licht verheven of koepelvormige, roze, zachte gezwelletjes.

In tegenstelling met gewone wratten zijn steelwratten niet besmettelijk. Ondanks de naam horen steelwratten eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Steelwratten zijn ontsierend en zitten veelal op plekjes waar ze langs de kleding schuren en kunnen gaan irriteren of jeuken.

Deze steelwratjes gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen op de huid ontstaan. Er bestaat geen medische reden om fibromen te verwijderen. Als er cosmetische bezwaren zijn, kan jouw huidspecialiste ze veilig verwijderen.

Hoe behandelen we fibromen?

Onze huidspecialist Christel Schutte kan op een eenvoudige wijze de steelwratten verwijderen met het coagulatie-apparaat. Deze methode heet electro-coagulatie. Bij coagulatie worden de fibromen oftewel de huidoneffenheden weg gebrand. Dit is redelijk pijnloos en heeft direct resultaat zonder bloederige wondjes.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl