Skip to content

Babor Tech, Cosmetische apparatuur.

Microdermabrasie

Hoe werkt Microdermabrasie.

Microdermabrasie is een fantastische pijnloze techniek om jouw huid gladder,  zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. 

Bij de diverse schoonheidssalons wordt met verschillende apparatuur qua werking en kwaliteit gewerkt en lopen de prijzen ook zeer uiteen. Wat zijn hier de verschillen in en vanwaar de grote prijsverschillen?

Als eerste heb je het apparaat met een diamantkop, hier wordt de huid als het ware mee afgeschraapt. Nadeel is dat het reliëf van de huid niet gelijkmatig afgepeeld wordt. De kans op wondjes en littekenweefsel is aanwezig. Deze techniek is voor mensen met couperose absoluut niet geschikt.

Kristallen

Daarnaast zijn er de apparaten met de kristallen. Hiermee straal je de huid af en zuigt direct daarna de kristalkorrels met de afgepeelde huidcellen met hetzelfde apparaat op. Dit afzuigen is een essentieel onderdeel van de behandeling omdat secundair aan het afzuigen van de korrels de doorbloeding wordt gestimuleerd, de versuikering in het weefsel wordt aangepakt en de collageen synthese wordt bevorderd. Er zijn vele soorten apparaten in de handel waar een behoorlijk kwaliteitsverschil tussen zit. Dit geldt ook voor de korrels waarmee gewerkt wordt. De goedkopere korrel zijn hoekig van structuur en na de behandeling kan de huid er rood gestreept uitzien. De dure korrels zijn perfect rond en geven een beter resultaat. De behandeling zal ook aangenamer aanvoelen.

Vandaar dat er ook behoorlijke prijsverschillen kunnen zijn. Let wel dat bij microdermabrasie voor echte kwaliteit nou eenmaal meer betaald moet worden daar de kostprijs veel hoger ligt.

Bij Babor Beauty Spa Doetinchem werken we met de BaborTech peeler & Sonic, een hoogwaardig apparaat exclusief ontworpen voor Babor. Dit samen met kwalitatief hoge ionenkristallen.

De behandeling met microdermabrasie

Een behandeling begint met een goede reiniging van de huid. Daarna wordt bij microdermabrasie een apparaat gebruikt waarvan het handstuk lijkt op een pen. Als het handstuk op de huid wordt geplaatst slijpt een gecontroleerde stroom kristallen dode en beschadigde huidcellen van de huid af. De intensiteit wordt afgestemd op het huidtype en is computergestuurd en verloopt daardoor geheel gelijkmatig. De kristallen en de verwijderde huidcellen worden opgezogen en opgevangen in het apparaat. Microdermabrasie is geschikt voor bijna ieder huidtype. Vóór en na de behandeling is het wel raadzaam om uw huid twee weken niet aan zon bloot te stellen. Over het algemeen zijn tussen de drie en tien behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie bijv. littekens of rimpels.
Als nabehandeling gebruiken wij de ultrasone apparatuur. Door middel van hoge geluidstrillingen worden de diepere huidlagen bereikt en krijgen deze een zogenaamde micromassage. Tijdens een behandeling zorgt deze micromassage van ultrasone geluidsgolven voor een werkstof opname van 200% tot 2 dagen na de behandeling! In kuurverband zorgt deze behandeling naast een betere werkstof opname voor zichtbare huidversteviging, vermindering van roodheid bij couperose en bevordering van de huiddoorbloeding.

Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor jouw huid glad aanvoelt en fris uitziet.

Microdermabrasie behandelingen zijn  in het begin aan te raden om als kuurvorm te doen daarna kunnen deze methoden ingepast worden in de “reguliere” behandeling. Babor Beauty Spa Doetinchem werkt met het voor Babor exclusief ontwikkelde BaborTech peeler & Sonic apparaat.

BaborTech Spot Reducer

Wat is de BABOR TECH Spot Reducer?

De BaborTech Spot Reducer bevriest binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hyper-gepigmenteerde cellagen. Het behandelde oppervlakkige weefsel droogt in en maakt zich na 10-14 dagen los; daaronder komt de nieuw gevormde huid tevoorschijn.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Na een korte voorbereiding en desinfectie van de huid worden de te behandelende pigmentvlekken binnen enkele seconden zonder direct huidcontact door de BborTech Spot Reducer bevroren. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en veilig.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de behandeling met de BaborTech Spot Reducer kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of branderig gevoel, roodkleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden. Deze reacties nemen in de regel na een dag af. Op de dag na de behandeling ziet de behandelde vlek er duidelijk donkerder uit. De volgende dagen vormt er zich op de vlek een lichte roof resp. een korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen los en laat de „nieuw gevormde“ huid aan de oppervlakte verschijnen.

Waar moet men na de behandeling op letten?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de roof resp. de korst in de regeneratiefase te beschermen. Wees voorzichtig met uitgebreid badderen, een bezoek aan zwembad en sauna en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken, omdat dit littekenvorming, hyper- (donkere vlek) of hypopigmentaties (witte vlek) kan veroorzaken. Belangrijk: de korst in geen geval manueel verwijderen! Binnen de eerste drie weken na de behandeling met de BaborTech Spot Reducer geen mechanische of chemische peelings, fruitzuurpeelings of borstelreinigingen uitvoeren. Vermijd een langer verblijf in de zon / in het solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn en in het bijzonder na het loskomen van de korst. Breng overdag zeker een zonbescherming met SPF 50 aan bijv. Repair Cellular Protecting Balm SPF 50.

Thuisverzorging na de behandeling

Voor het bereiken van optimale behandelingsresultaten is het gebruik van de volgende producten thuis een eerste vereiste:

Milde reiniging: bijv. Neurosensitive Ultimate Calming Cleanser

Verzorging: Repair Cellular Ultimate ECM Repair Serum en Repair Cellular Ultimate Repair Cream

Zonbescherming: Repair Cellular Protecting Balm SPF 50

Richt je naar de verzorgingsadviezen van jouw deskundige schoonheidsspecialiste en voer deze uit.

SkinFirmor RF

Wat is de BABOR TECH SkinFirmor RF?

De BABOR TECH SkinFirmor RF is geschikt voor de professionele behandeling van rimpels in het gebied rond de ogen, de mond en het voorhoofd.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

De SkinFirmor RF werkt met radiofrequentie en is optimaal geschikt voor lokale
toepassingen op het gezicht.
Het gebruik van radiofrequentie heeft zijn oorsprong in de geneeskunde en wordt beschouwd als een stimulans voor celvernieuwing en collageensynthese.
De energie van de radiofrequentie wordt met een speciale elektrode tot diep in de huid geleid. Zo bereikt de radiofrequentie de lederhuid, waar deze de watermoleculen in het weefsel laat trillen.
Door deze trillingen wordt het behandelde weefsel bij correct gebruik op een gecontroleerde manier opgewarmd tot
maximaal 41°C. 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

De milde warmteontwikkeling die door de radiofrequentiebehandeling ontstaat, zal
als aangenaam worden ervaren, en is voldoende om de eigen regeneratiemechanismen van de huid en de nieuwe vorming van collageen en elastine te bevorderen.
Daarnaast bevordert dit de microcirculatie en verhoogt het de lymfatische afvoer, zodat het weefsel optimaal wordt voorzien van voedingsstoffen en zuurstof en opgeslagen afvalstoffen/eiwitafval kunnen worden verwijderd.
Tegelijkertijd zorgt de milde opwarming van het weefsel ervoor dat de collageenvezels in het bindweefsel samentrekken en de huid in de behandelde zone steviger en gladder lijkt. Hiermee krijgt het gebied rond de ogen, de mond en het voorhoofd een frissere, meer jeugdige uitdrukking. Bij correct gebruik worden huidbeschadigende brandwonden of denatureringen van eiwitten vermeden.

Waar moet men na de behandeling op letten?

De huid reageert op de behandeling met een lichte tot intensieve roodheid, mogelijk ook met een lichte verbranding, tintelingen en een gevoel van spanning. In zeldzame gevallen kunnen ook zwellingen ontstaan. In de regel verdwijnen deze reacties na 1-2 dagen.
Zichtbare vaten kunnen in eerste instantie intensiever zichtbaar zijn na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal na 1-2 uur.

Thuisverzorging na de behandeling

Je bereikt een optimaal resultaat als je op de dag van de behandeling zelf en op de dagen erna de volgende zaken vermijdt tot de roodheid/reacties volledig weggetrokken zijn:
– Sterk transpireren (saunabezoek/sporten)
– Zon/ zonnestudio
– Ontharing in de behandelde huidgebieden
– Zwembadbezoek (chloorwater/zeewater)
Nadat de roodheid/reacties zijn verdwenen, kun je alle activiteiten zoals gebruikelijk hervatten.
Wij raden tijdens een behandelingskuur met de SkinFirmor RF sterk aan om de hele dag door zonnebrandcrème te
gebruiken, bijv. Protect Cellular Protecting Balm SPF 50. Na voltooiing van de kuur dient je nog eens 2-3 weken deze beschermingsmiddelen tegen de zon te
gebruiken.
Daarnaast is het aan te bevelen om thuis Dr. Babor Repair Cellular Eye & Lip Serum te gebruiken, in combinatie met de Repair Cellular Cream of Gel-Cream.

Coaguleren

Hoe kom ik van mijn steelwratjes af? Dit kan d.m.v. coaguleren.

Hoe werkt coaguleren?

Met coaguleren kunnen kleine verhevenheden en fibromen (steelwratjes) op de huid weggebrand worden. Vaak zitten deze fibromen in de hals, rond de ogen en onder de oksels. De huidspecialist gebruikt een warme, dunne naald om het plekje te verwijderen. Met deze methode zijn verhevenheden makkelijk en snel te verwijderen.

Wat kun je tijdens en na de behandeling verwachten?

De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd en daarna wordt het steelwratje met de warme, dunne naald wegbrandt.

Resultaat en bijwerkingen

Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat je de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème van Babor. Repair Cellular Protecting Balm SPF 50 is hiervoor de beste optie. Soms verschijnt er in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, dit wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt.

Skin-restyler

Huid verbetering, face-lifting en rimpelbestrijding op natuurlijke wijze! De Skin-Restyler stimuleert de natuurlijke vernieuwing van de huid. Als mensen ouder worden, worden de huidcellen minder actief. Die moet je als het ware even een stootje geven zodat ze zich gaan vernieuwen. Het onderhuidse vetweefsel moet weer dikker worden. Tegelijkertijd worden de vezels in de lederhuid, collageen en elastine, geprikkeld. Dat gebeurt door thermage, prikkelen door warmte.

Hierdoor wordt de huid steviger, dikker en elastischer, waardoor de rimpels worden opgevuld. Thermage brengt bovendien voedingsmiddelen, zoals vitamine C, A en E diep in. Dat zijn belangrijke energiebronnen voor een cel. Met smeren komen die lang niet diep genoeg, met thermage wel, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Aldus de geestelijk vader van de skin-restyler Willem Bos.

Afspraak maken of vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@huidinstituutdoetinchem.nl